Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkay Informatika Verseny 2022-23-as évad, összefoglaló

2023-10-03 12:25:00

A Boronkay Informatika Verseny 2022-23-as évadjában ismét két korosztálynak hirdettük meg a versenyt: a 8. korosztálynak és 5-7. osztályos korosztálynak.

A 8. OSZTÁLYOSOK VERSENYÉN 99 fő indult, közülük a legjobban teljesítő 15 fő versenyzőt hívtuk meg a döntőbe. Egy személyi sérülés nélküli autóbaleset miatt, két versenyző – Egerből -, sajnos nem érkezett meg a döntőre, így 13 fő vett részt a végső megmérettetésben. Ők:

Csáki Tamás
Gulyás Botond
Hegedűs Márk Bence
Hutyánszki Áron
Jurina Patrícia
Kelemen András
Kolonics Márk
Kováts Antal
Medgyesi Zoé
Pál Gyula
Seres Botond
Temesvári Attila
Viszus Nimród

A döntő megnyitó ünnepségét Dian János műszaki igazgatóhelyettes úr vezette le. A nyolcadikosok versenyének támogatója – immár kilencedik éve -, a Tigra Informatika Kft. Az eredményhirdetésen a kft. gazdasági vezetője, Lange Péter úr bemutatta a kft. tevékenységét, részvételét a hazai tehetséggondozás támogatásában, majd átadta az első három helyezett értékes díjait.


Ezúton is köszönjük a kft. ügyvezető igazgatójának, Vertrán György úrnak, és Lange Péter úrnak a verseny támogatását!


Dobogós helyezést értek el:

KOVÁTS Antal 8. osztály – első helyezett -, a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulója, felkészítője Varga Judit tanárnő.
CSÁKI Tamás 8. osztály – második helyezett -, az ipolysági Fegyverneki Ferenc Alapiskola tanulója, felkészítője Okos Alexander tanárúr.
HUTYÁNSZKI Áron 5. osztály – harmadik helyezett -, a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulója, felkészítője Varga Judit tanárnő.

Mindannyiuknak gratulálunk a szép teljesítményhez!

AZ 5-7. OSZTÁLYOSOK VERSENYÉN 205 fő versenyző indult – az eddigi legtöbb résztvevő egy korosztályból -, a BIV tíz éves történetében. Közülük a 15 legjobban teljesítő versenyzőt hívtuk meg a döntőbe, Ők:

Adorján Benjámin Ruben
Forró Fanni
Gáspár Benedek
Gulyás Botond
Hutyánszki Áron
Jakab Laura
Korcsog Zalán
Kovács Zalán
Légrádi Boglárka
Rimely Ábel
Rózsahegyi Márton
Seres Botond
Szóládi Nóra Mirtill
Temesvári Attila
Viszus Nimród

A döntő megnyitó ünnepségét Dian János műszaki igazgatóhelyettes úr méltatta a versenyzők és felkészítőik munkáját. 

Az eredményhirdetésen – mely egyben az Anyanyelvi verseny, az Angol és Német nyelvi verseny és a Matematika levelező szakkör eredményhirdetője is -, Fábián Gábor igazgató úr mondott beszédet.

Az eredményhirdetésen különdíjat kapott két felkészítő kolléga, akik már tíz éve folyamatosan küldik a tanítványaikat a versenyre, és minden évben volt döntős versenyzőjük is. Ők Okos Alexander tanárúr, a Szobi FIÁI BERNECEBARÁTI SZOKOLYI ALAJOS TAGINTÉZMÉNY és az ipolysági FEGYVERNEKI FERENC ALAPISKOLA informatika tanára, valamint Varga Judit tanárnő, aki a váci ÁRPÁD FEJEDELEM ÁLTALÁNOS ISKOLA informatika tanára.

Az 5-7. korosztály versenyét nyolcadik éve a Gauss Informatika Kft. támogatja. A kft. képviselője, Kelemen-Dulai Anita adta át a versenyzőknek az értékes díjakat.
Ezúton is köszönjük a GAUSS Kft. vezetésének a támogatást!


Dobogós helyezést értek el:

HUTYÁNSZKI Áron 5. osztály – első helyezett -, a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulója, felkészítője Varga Judit tanárnő.
TEMESVÁRI Attila 7. osztály – második helyezett -, a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulója, felkészítője Varga Judit tanárnő.
ADORJÁN Benjámin Ruben 6. osztály – harmadik helyezett -, a vácirátóti Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, felkészítője Engszler Sándor tanárúr.

Mindannyiuknak gratulálunk a szép teljesítményhez!

Az iskolák versenyének eredménye:
-    első helyezett a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola (487,87 pont);
-    második helyezett a vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskola (444,6 pont);
-    harmadik helyezett a nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (289,7 pont)

A 2022-23-as tanévben nyújtott teljesítmény alapján, a Boronkay Informatika Verseny Vándorkupája a váci Árpád Fejedelem Általános Iskolához került.

Gratulálunk az általános iskolák nagyszerű felkészítő munkájához!